Casa de sub Piatra

Atractii turistice

În apropierea Pensiunii Casa de Sub Piatră, veți putea găsi câteva locuri încarcate de tradiții, istorie și religie, înconjurate de falnicii munți și râuri reci, unde vă invităm să vă relaxați și să vă încărcați bateriile cu energia naturii.

Cheile Galbenului
Râul Galbenu, și-a făcut drum prin Munții Parâng, reușind să sape un defileu cu un peisaj spectaculos, formandu-se astfel, prin eroziune, Cheile Galbenului. Acestea au o lungime de aproximativ 2 km, dar impresionează prin pereții abrupți, potriviți pentru alpinism și escaladă. Cheile sunt incluse în (câteva) 50 de trasee montane omologate.

Peștera Muierii
După ce veți străbate Cheile Galbenului, veți ajunge la intrarea în Peștera Muierii, una din cele mai mari și mai grandioase peșteri din România, un adevărat monument al naturii.
Peștera Muierii este dispusa pe 4 niveluri cu o lungime totală de 7000 m, doar una dintre galerii cu o lungime de 560 m este deschisă turiștilor pentru vizitare. Câteva puncte cheie din interiorul peșterii sunt: Vălul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele împietrite, Dantela de Piatră, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului, dar și un schelet de urs și fragmente de oase cu o vechime de peste 30.000 de ani.
Există mai multe variante de proveniență a numelui de Peștera Muierii, dar vă lăsăm să le descoperiți aici.

Cheile Oltețului
Cheile Oltețului, trebuie să vă spunem că este cel mai îngust canion din Europa, ce desparte Munții Căpățânii de Munții Parâng. Peisajul este unul mirific, ce te lasă mut de uimire, printre ramurile brazilor poți zări într-un abis la picioarele tale râul Olteț, rece, repede și plin de păstrăvi. Râul șerpuiește printre cei doi masivi duri, plini de grote, iar lumina se joacă printre ramurile dese ale falnicilor brazi, totul desprins parcă dintr-un peisaj de basm. Aici poti găsi un popas de relaxare unde poți, cu adevarat, sa te conectezi cu natura.

Peștera Polovragi
La intrarea pe Cheile Oltețului te întâmpină, superbă și plina de istorie, Peștera Polovragi.
Aici, vei fi înconjurat de legenda lui Zalmoxe, zeul geto-dacilor, care, se spune că putea să își schimbe înfățișarea.